Powerball Mencapai 0J sebagai Permainan Loteri Berbilang Negeri Meraikan Ulang Tahun Ke-30
Uncategorized

Powerball Mencapai $400J sebagai Permainan Loteri Berbilang Negeri Meraikan Ulang Tahun Ke-30

Buat pertama kali sejak minggu pertama tahun ini, jackpot Powerball untuk lukisan malam Sabtu bernilai $400 juta.

Powerball
Seorang pemain Powerball membeli tiket pilihan pantas untuk lukisan di Illinois. Ketika permainan berbilang negeri meraikan ulang tahunnya yang ke-30, jackpot semasa kini berjumlah $400 juta untuk lukisan malam Sabtu. (Imej: Loteri Illinois)
Tiada siapa yang memenangi jackpot loteri berbilang negeri sejak Hari Valentine. Ketika itulah pemegang tiket tanpa nama di Connecticut menuntut pilihan tunai $123.9 juta untuk lukisan $185.3 juta.

Jackpot hari Sabtu juga adalah yang terbesar sejak awal tahun ini. Pada 5 Januari, tiket di California dan Wisconsin berkongsi hadiah $632.6 juta, yang ketujuh terbesar dalam sejarah Powerball.

Nilai tunai untuk jackpot hari Sabtu ialah $240.8 juta, atau pemenang boleh memilih untuk mengambil jumlah penuh yang dibayar dalam 30 ansuran dalam tempoh 29 tahun.

Berdasarkan semakan data yang disusun oleh LottoReport , jualan cenderung meningkat dengan ketara apabila hadiah utama Powerball mencecah $400 juta.

Kali terakhir ia mencapai ambang itu adalah untuk lukisan Hari Krismas . Lukisan 22 Disember untuk jackpot $378 juta menjana jualan $37.3 juta, dan jualan untuk lukisan percutian $400 juta meningkat kepada $62.8 juta, peningkatan lebih daripada 68%.

Tetapi ia tidak mengambil cuti untuk mendapatkan peningkatan yang besar dalam jualan. Jackpot Powerball juga mencecah $400 juta pada September lalu. https://totobethk.info/ Lukisan 8 September untuk $388 juta membawa masuk $33.5 juta dalam jualan tiket. Apabila Powerball mencapai $409 juta pada 11 September, $51.5 juta tiket telah dijual, lonjakan hampir 54%.

Powerball Genap 30 Hujung Minggu Ini
Hujung minggu ini juga menandakan ulang tahun ke-30 lukisan Powerball pertama, yang berlaku pada 22 April 1992.

Menurut pegawai permainan, terdapat hampir 1.75 bilion hadiah dituntut dalam tempoh 30 tahun yang lalu. Itu termasuk 393 pemenang jackpot yang telah menuntut terkumpul $25 bilion. Itu termasuk rekod dunia $1.59 bilion jackpot yang dituntut pada 2016.

Selain jackpot, Powerball juga telah memberikan hampir 3,000 hadiah bernilai $1 juta atau $2 juta sepanjang tempohnya.

Selama 30 tahun, Powerball telah menjadi permainan jackpot Amerika,” kata May Scheve Reardon, pengerusi kumpulan produk Powerball dan pengarah eksekutif Missouri Lottery, dalam satu kenyataan. “Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pemain kami yang telah menyertai kami dalam perjalanan ini dan https://atlashotelbudapest.com/ bermimpi untuk memenangi Powerball. Setiap tiket Powerball yang dibeli telah mengumpul wang untuk memanfaatkan tujuan baik yang disokong oleh loteri AS, seperti pendidikan, veteran, warga emas dan pemuliharaan alam sekitar.

Powerball telah menjana dana $27 bilion untuk negeri dan bidang kuasa tempat permainan itu tersedia. Apabila jackpot digabungkan dengan hadiah yang lebih kecil, jumlah yang diberikan kepada pemain adalah kira-kira $48 bilion.

Bagaimana dan di mana untuk bermain Powerball
Lukisan hari Sabtu ditetapkan pada 10:59 malam ET. Semak dengan loteri yang mengambil bahagian untuk menentukan bila ia memotong jualan untuk lukisan itu.

Powerball tersedia di 45 negeri, serta Daerah Columbia, Puerto Rico dan https://htourist.net/ Kepulauan Virgin AS. Satu-satunya negeri yang anda tidak boleh membeli tiket ialah Alaska, Alabama, Hawaii, Nevada dan Utah.

Tiket untuk permainan ini adalah $2 setiap satu. Untuk tambahan $1, pemain boleh menambah “Power Play” yang mendarabkan mana-mana tiket yang tidak memenangi jackpot. Di negeri terpilih, pembeli tiket boleh mendapat “Double Play”, yang menjadikan nombor mereka layak untuk undian kedua yang dihadkan kepada $10 juta.

Lukisan Powerball adalah berdasarkan dua kumpulan https://athenshumanrightsfest.org/ nombor. Pemain memilih mana-mana lima nombor daripada kumpulan pertama, iaitu dari 1 hingga 69. Dalam kumpulan kedua, pemain memilih satu nombor daripada 1 hingga 26. Kemungkinan untuk memadankan kesemua enam nombor ialah 1 dalam 292.2 juta. Pemain juga boleh memilih pilihan pantas, yang secara rawak memilih nombor untuk mereka.

Hadiah kecil bermula pada $4, dan kemungkinan untuk memenangi sebarang hadiah ialah 1 dalam 24.9.